top of page

Over ons

 

Storytelling Centre gelooft in de kracht van verhalen vertellen. Daarnaast hebben we de overtuiging dat in een evenwichtige, cultureel diverse samenleving ruimte moet zijn voor ieders verhaal: juist in tijden van interculturele spanningen! In een veranderende maatschappij zien wij het als een noodzaak om een podium te bieden voor al die verhalen, in het theater en daarbuiten, en mensen door middel van verhalen te verbinden. Dat is onze drijfveer.

 

De afgelopen jaren ontwikkelde Storytelling Centre tal van activiteiten op het gebied van storytelling. Inmiddels staat het Centre nationaal en internationaal bekend als trainingscentrum, festivalproducent, producent van actuele voorstellingen van jong storytelling talent en als supporter van culturele diversiteit en verbinder tussen verschillende culturele achtergronden.

Meet The Team!

At the Storytelling Centre, people are our greatest asset.

We are a constellation of many talents.

arjen.png

Arjen Barel (1973)

Producer and director of The storytelling Centre

Arjen Barel is opgeleid als dramaturg, maar heeft zich in het verleden met name geprofileerd als theatermarketeer, zakelijk leider en als programmeur/artistiek leider van verschillende festivals. Een aantal jaar geleden is hij begonnen met het maken van voorstellingen, met name op het gebied van storytelling\theater. Doorgaans is hij hier als dramaturg bij betrokken, maar soms ook als regisseur of schrijver.
Als storytelling coach en trainer heeft hij de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan en kennis vergaard over de inzet van storytelling in maatschappelijke (verander)processen, op basis waarvan hij de Share to Connect methode ontwikkelde. Hij geeft regelmatig trainingen en workshops, in binnen- en buitenland. Recent werkte hij in Marokko, Palestina, Litouwen, Slovenië, Groot-Brittannië en Hongarije.
marc.png

Marc van der Giessen

Resilience counselling/coaching

Marc is een geestelijk verzorger en trainer die altijd op zoek is naar manieren om te informeren, te inspireren en te machtigen. De kern van zijn professionele werk is het verbeteren van de participatie van kwetsbare mensen.  Marc werkte als freelance rouwbegeleider en trainer in Juba, Zuid-Soedan. Hij werkt met het vergroten van veerkracht en kracht-gerichte benadering. Marc heeft een motiverende drive om mensen te laten begrijpen dat ze er echt toe doen. En hen bewust te maken van de innerlijke middelen om met de situaties  om te gaan. Marc werkt momenteel in Nederland, en voorheen was hij werkzaam  in Kenia en Zuid-Soedan.
foad.png

Fouad LaKbir (1990)

Trainer and coordinator

Fouad Lakbir is een geboren en getogen Amsterdammer. Van oorsprong IT'er, maar nu voornamelijk bezig met het begeleiden van jongeren in hun creatieve ontplooiing. Tevens is hij een geëngageerde straatfotograaf en met zijn foto's probeert hij verhalen van de stad uit te lichten. Fotografie is één van zijn passies die hij graag met zijn projecten combineert. Een van zijn projecten is stichting Shokkin' Group Netherlands die hij samen met Samir el Hadaoui heeft opgezet.

Fouad was het afgelopen jaar betrokken bij meerdere projecten van Storytelling Centre, eerst als deelnemer, later als coach. Zo deed hij samen met Arjen het Jong ontmoet Oud project en werkten ze samen aan een empowermentproject voor jongeren, gebruik makend van verhalen. Ook was hij nauw betrokken bij de ontwikelling van de Share to Connect methode.
Een van Fouads specialiteiten is het werken aan een vertrouwde omgeving en het creëren van een groep(sgevoel), Hij deed hiermee veel ervaring op in internationale uitwisselingsprojecten en heeft deze kennis in eerdere projecten van Storytelling Centre verder verfijnd en uitgediept.
stu.png

Stu Packer

Personal stories and Folktales

Storyteller en acteur, Stu vertelt verhalen om 'te entertainen, op te voeden en te betoveren'. Op basis van de ervaring van meer dan 25 jaar acteren, waar hij voor het eerst hoorde van 'aanwezig zijn', durft Stu niet alleen zijn persoonlijke verhalen te delen, recht uit het hart, hij vindt het ook een groot voorrecht aanwezig te zijn als anderen eigen verhalen delen.
 
Stu: "Wanneer verhalen worden gedeeld, raakt het iets dieps in ons aan; of we ons hiervan bewust zijn, dat maakt niet uit. Feit is dat we blijven samenkomen, om voedsel en verhalen te delen, om ons te verbinden en ons opnieuw te verbinden met de menselijke conditie en met onze natuur. Het delen van verhalen zit in onze aard; verhalen delen is creatief, leidt tot catharsis en werkt verbindend. "
 
In combinatie met zijn Storytelling Coachings-vaardigheden heeft hij zich diep verdiept in de wereld van Applied Storytelling. Hij zegt: 'Er zit net zoveel wijsheid in onze persoonlijke verhalen als in oude verhalen.'
souf-1.png

Soufiane Moussouli (1987)

Presentation/Coaching

Soufiane is verteller, acteur en coach. Hij is autodidact, maar leerde veel over het maken van theater bij DeGasten (toen nog Jong Rast) en Peter Faber. Inmiddels is hij een van de rijzende sterren op het gebied van storytelling\theatre, met voorstellingen als Five Questions you always wanted to ask a terrorist en Marok(k)anen huilen niet op zijn naam. Met andere verhalen is hij een graag geziene gast op verschillende festivals (Zomer vol Verhalen, Verhalen op Paleis Soestdijk en Amsterdam Light Festival) en in het Tropenmuseum, waar hij met grote regelmaat optreedt. Daarnaast coachte hij afgelopen jaar verschillende deelnemers aan Living Libraries en het project Straatverhalen, in het kader van 5 mei. Ook is hij betrokken bij de Share to Connect trainingen van Storytelling Centre, waarvoor hij onder meer naar Marokko en Palestina reisde.

Storytelling Centre.png
  • Facebook - Grey Circle

Storytelling Centre

Meer en Vaart 290

1068  LE Amsterdam

The Netherlands

www.storytelling-centre.nl

Creating this website was made possible by the support of

unnamed.png

all icon used is from icons8.com

bottom of page